Installateur: Wat professionals die verwarming installeren in moeilijke ruimtes, moeten weten.

Installateur: Wat professionals die verwarming installeren in moeilijke ruimtes, moeten weten.

Situatie en uitdaging

Verwarming van historische museumruimtes

“Bij de renovatie van het In Flanders Fields Museum over WOI, dat gevestigd is in de Ieperse Lakenhallen, werd de tentoonstellingsruimte vergroot en uitgebreid met een nieuwe educatieve ruimte, een groter kenniscentrum en een nieuw museumcafé met museumshop. Daarvoor werden een aantal bestaande ruimten in gebruik genomen. In deze zalen moest er in de eerste plaats gezorgd worden voor essentiële moderne voorzieningen, zoals verwarming. De uitdaging was om de passende radiatoren te vinden voor het historische gebouw, waar geen vlakke stukken muur waren voorzien voor de plaatsing.”

Onze oplossing

Warm comfort in een passend jasje

“Voor de verwarming van de inkomhal en het kenniscentrum bevolen we de klant Zehnder designradiatoren van het type Charleston aan. Deze radiatoren hebben een modulaire opbouw van verticale kolommen en flexibele aansluitingen. Daardoor werden de radiatoren perfect op maat gemaakt van de nissen in het museum. Ook de afmetingen zijn afgestemd op het verwarmen van de imposante museumruimtes: we hebben Charlestons tot 2,5 m hoog en 2 m breed geplaatst! Met zijn traditionele maar toch strakke vormgeving past de Charleston van Zehnder prima in het historische gebouw. De nieuwe radiatoren zijn met hun aangepaste kleur Beige Quartz subtiel geïntegreerd in het bestaande interieur.”

Onze meerwaarde

Betrouwbaarheid en eenvoudige montage

“Wist je dat de Charleston al 80 jaar door Zehnder wordt gemaakt en één van hun paradepaardjes is? Als installateur ben je dus 100% zeker dat je de klant een topproduct aanbiedt op het vlak van kwaliteit en esthetiek. De radiator is mettertijd ook steeds verbeterd. Bij de huidige modellen is het bijvoorbeeld mogelijk om de kopstukken volledig te verbergen. Zo ziet de radiator er nog gladder en mooier uit en is hij tegelijk beter beschermd tegen corrosie. En Zehnder denkt ook aan de installateur. De Charleston is met Zehnder EasyFix eenvoudig te monteren op de afgewerkte muur. De quasi onzichtbare consoles in een aangepaste kleur geven de radiator een extra elegante uitstraling. Kortom, zo heb je als vakman echt eer van je werk!"

Geïnstalleerde producten:

25 Zehnder Charleston designradiatoren van verschillende afmetingen

Zehnder Charleston

Charleston

Het origineel onder de kolomradiatoren is een efficiënte allrounder, die overtuigt door vorm, functie en comfort. De elementbouwwijze geeft Zehnder Charleston een transparant uitzicht en tijdloze elegantie. De kolomradiator zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte en verandert de woonkamer in een wellness-oase. Zehnder Charleston biedt een grote keuze aan modellen. Leverbaar in bijna alle kleuren en afwerkingen van de Zehnder kleurenkaart.

Bekijk