Verandering en aanpassingsvermogen

Visie en strategie

De verandering en het aanpassingsvermogen vormen de kracht en zijn de permanente rode draad van de Zehnder-groep. Vanaf 1930, na de productie van motorfietsen, is Zehnder een mondiaal verwarmingsbedrijf geworden en is de leider in het domein van de radiatoren. In de jaren '90 werden verschillende commerciële activiteiten aan de kant geschoven ten voordele van een zeer duidelijke focus op verwarming. Deze strategie en haar toepassing droegen zeer sterk bij tot de positieve ontwikkeling van de Zehnder-groep op lange termijn.

Het voortdurende hernieuwingsproces is daarom nog niet beëindigd. Sinds het begin van de eeuw oriënteren we ons geleidelijk van een producent van radiatoren naar een onderneming die een comfortabele en warme binnensfeer wilt leveren. Onze afkoelingsoplossingen door plafondstralingspanelen en ons nieuw activiteitendomein comfortventilatie geven onze oriëntatie perfect weer.
Deze twee ontwikkelingen vervolledigen ons reeds zeer uitgebreid productgamma (handdoekdrogers, radiatoren op maat, elektrische radiatoren) op ideale wijze. De Zehnder-groep wordt hoe langer hoe meer het synoniem van warmte en een ideale en gezonde omgevingstemperatuur.

Marktleiderpositie
De Zehnder-groep beoogt een leiderspositie op de markten die ze exploiteert. Beter gezegd, de Zehnder-groep heeft tot doel deel uit te maken van de drie beste ondernemingen ter wereld in haar activiteitensector.
Het beoogde doel zal met verschillende middelen worden bereikt:

Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe producten en met succes. De lijst van onze vernieuwingen wordt steeds langer, en wij worden op de markt erkend als een vernieuwend bedrijf. Wij breiden onze reeds uitgebreide commerciële organisatie steeds verder uit, hetzij in landen waar we reeds gevestigd zijn, of in nieuwe landen. Wij beschikken over bekwame commerciële medewerkers voor een goede opvolging en een performante raadgeving tegenover onze klanten. Ons verkoopteam beschikt over moderne informatica en informatiemiddelen, die we nog verbeteren in een meerjarig project. Onze productiefabrieken zijn steeds op de hoogte van de nieuwste technologie.

Wij realiseren continu belangrijke investeringen in productiemachines en installaties. Ook ontwikkelen wij nieuwe productietechnologiën, om een productie te verkrijgen die steeds beter geoptimaliseerd is inzake kosten en kwaliteit. Wij waken over de kwaliteit en de ecologie. Onze fabrieken zijn ISO 9000-gecertificeerd. Voor de uitzonderlijke gevallen waarin wij werken met materialen die eventueel schadelijk zijn voor het milieu, hebben wij belangrijke voorzorgsmaatregelen ingesteld. Wij zijn natuurlijk gecertificeerd voor de milieunorm ISO 14001. Wij werken actief aan de certificering van al onze andere fabrieken. De geproduceerde radiatoren van de Zehnder-fabrieken hebben een levensduur van enkele decennia indien ze op de juiste manier worden gebruikt. Onze radiatoren zijn meestal vervaardigd uit staal of aluminium, eenvoudig te recycleren materialen. Omdat onze producten warmte, comfort en een aangename omgevingstemperatuur moeten leveren tijdens hun gebruik, en ze moeten later probleemloos kunnen worden gerecycleerd.

Een positieve groei op lange termijn
De Zehnder-groep beoogt een rendabele groei op lange termijn. Wij trachten dit doel te bereiken door een organische groei. Bovendien sluiten wij verschillende samenwerkingsverbanden met derden of wij doen aanwervingen, in het bijzonder omdat deze politiek ons veelbelovend lijkt voor succes.