ComfoSpot 50 filters bestellen

2x G4/ISO Coarse-filter, of
1x G4/ISO Coarse + 1x F7 ISO ePM1-filter

Veelgestelde vragen over onze Zehnder Original Filters

De levensduur van de originele Zehnder filters is tot dubbel zo lang als die van niet-originele filters. Dat heeft onder meer te maken met de lamellen: daarvan hebben ze er maar liefst 20 procent meer. Dit leidt tot een groter oppervlak en dus minder luchtweerstand. Het gevolg: de filter werkt een stuk efficiënter én langer dan z’n standaard en/of namaakvarianten.

Bovendien zorgden we voor extra versteviging aan de zij- en achterkant, waardoor de filters solide en stabiel blijven functioneren. Met name bij een stijging van de luchtvochtigheid, dreigen standaard- of namaakexemplaren op termijn door te hangen. Dat is uiteraard funest voor het filtervermogen. Door onze filters extra te verstevigen, garanderen we bij Zehnder een betrouwbare werking, ongeacht de weersomstandigheden!

Zehnder Original filters werken efficiënter en hebben een lagere luchtweerstand dan niet-originele luchtfilters. Hierdoor hoeft het toestel minder vermogen te leveren om dezelfde hoeveelheid lucht door de filters naar de woonruimte te voeren. De originele luchtfilters van Zehnder zorgen daardoor voor een nagenoeg geluidloos systeem. Dit betekent meer wooncomfort en toch de zekerheid van een efficiënte werking van het ventilatiesysteem.

Met originele luchtfilters van Zehnder werkt uw ventilatie-unit efficiënter. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen; die filteren het vuil en zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht. De filters worden bovendien perfect op maat van de ventilatie-units ontworpen. De extra zijdelingse kleppen zorgen ervoor dat de lucht de filter altijd passeert. Zo weet u meteen: álle lucht die via het ventilatiesysteem de woning binnenkomt, is volledig gefilterd.

De ISO-norm 16890 geeft aan hoe goed een filter werkt. In onderstaande video ziet u hoe dit werkt…

Een filterclassificatie geeft aan tot welke deeltjesgrootte een filter fijnstof tegenhoudt. De internationale ISO 16890-norm onderscheidt hierbij vier filterklassen. In de afbeelding hieronder ziet u de classificaties en de bijbehorende partikelgroottes.

De ISO 16890 richtlijn voor luchtfilters werd in 2016 gepubliceerd. Daarvoor werden filters geclassificeerd volgens de ‘EN779:2012’. De grovere 'Coarse' filters werden voorheen ook wel 'G4 filters' genoemd. Deze houden vuildeeltjes tegen die u nog met het blote oog kunt zien. De fijnere 'ePM1' filters heetten voorheen 'F7-filters'. Deze filters filteren zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht.

Wilt u uw binnenklimaat permanent gezond houden én tegelijk de kwaliteit van het ventilatiesysteem handhaven? Dan raden we aan om minimaal twee keer per jaar de filters in uw wtw-unit te vervangen. Pas nieuw gebouwd? Dan is er in het begin nog veel bouwstof in huis en zult u de filters sneller moeten vervangen. Intelligente ventilatie D-systemen (met behulp van sensoren die meten hoe schoon of vervuild de filters zijn) geven een melding op de display wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Een voorbeeld hiervan is de Zehnder ComfoAir Q .

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.