CO₂-gestuurde ventilatie

  • Makkelijke bediening
  • Subtiel design
  • Zorgeloos gevoel

CO2-gestuurde ventilatie

Kies voor bedrade of draadloze CO2-gestuurde ventilatie in huis 

Gemakkelijke bediening

Twee verschillende functies zorgen ervoor dat de CO2-gestuurde sensor van Zehnder aan alle vereisten voldoet. Deze CO2-sensor wordt standaard uitgeleverd in de regelmodus. Als installateur selecteert u de sensormodus waarmee het ventilatietoestel rekening houdt met de CO2-waarden van de sensor en automatisch voor een optimale luchtstroom zorgt. De CO2-sensor is makkelijk in te stellen en kan volledig automatisch werken.

Subtiel design

De nieuwe CO2-sensor van Zehnder komt in een modern, subtiel design. De helderheid van de leds is instelbaar en er zijn verschillende panelen en montagemogelijkheden voor het gangbare schakelmateriaal. Kortom, een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en maximaal tevreden klanten.

Zorgeloos gevoel

De bediening via één knop is makkelijk te begrijpen en eenvoudig te bedienen. Wanneer de CO2-sensor in bedrijf is gesteld, kiest u tussen automatische ventilatie of één van de drie ventilatiestanden in de regelmodus. Na 12 uur wordt de automatische ventilatiemodus weer geactiveerd om het juiste binnenklimaat te garanderen. Waarschuwingsmeldingen bij hoge CO2-waarden worden alleen gemeld wanneer de CO2-waarden niet snel genoeg worden gereduceerd door de luchthoeveelheid te verhogen.

Veelgestelde vragen

Over CO2-gestuurde ventilatie 

U hoeft niet te kiezen. U kunt uw balansventilatie aansturen met een CO2-sensor. Is er te veel CO2 in huis? Dan zal het ventilatiesysteem automatisch meer ventileren om de luchtkwaliteit weer gezond te krijgen. Hierbij wordt er evenveel lucht afgezogen als verse lucht toegevoerd. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte (of koelte in de zomer!) wordt overgedragen op de binnenkomende lucht. Daardoor hoeft de verwarming of airco minder aan. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een mechanische ventilatiebox in combinatie met CO2-sensoren. Ook hierbij meten de CO2-gestuurde sensoren de luchtkwaliteit en passen ze daarop de hoeveelheid ventilatie aan. Het verschil met het balansventilatiesysteem is dat de verse lucht het huis binnenkomt via rooster in ramen en deuren, en niet eerst wordt opgewarmd of afgekoeld.

Wilt u zeker zijn dat u de woning voldoende ventileert bij CO2-gestuurde ventilatie? Dan moet u voldoende meetpunten hebben. Bent u bijvoorbeeld in een ruimte in huis waar geen CO2-sensor hangt? Dan zal de luchtkwaliteit achteruitgaan, zonder dat de ventilatie-unit een signaal krijgt om harder te ventileren. Daarom heeft u in ieder geval in de slaapkamer en woonkamer een CO2-sensor nodig. Wilt u gegarandeerd overal in huis een gezond binnenklimaat? Plaats dan een CO2-sensor in iedere verblijfsruimte.

Vraaggestuurd ventileren op basis van CO2-gestuurde ventilatie is mogelijk voor balansventilatiesystemen. Denk bijvoorbeeld aan de Zehnder ComfoAir Q en de Zehnder ComfoAir PRO. Ook mechanische ventilatieboxen zijn een goede combinatie met CO2-sensoren voor ventilatie. Een voorbeeld van zo’n ventilatiebox is de Zehnder ComfoFan Silent.

CO2-gestuurde ventilatie gebeurt met behulp van CO2-sensoren. De gezonde grens van CO2 ligt op 800ppm. Het wordt aangeraden een sensor te plaatsen in alle verblijfruimtes in huis. Denk hierbij aan de keuken, de slaapkamers en de woonkamer. Door op verschillende plaatsen in de woning te meten, zal de ventilatie-unit sneller een ongezonde CO2-waarde oppikken en extra ventileren. Hiermee voorkomt u dat de CO2-waarde gevaarlijk wordt.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.