Service

Vragen, advies of eens sparren? Bij Zehnder helpen we u graag. Veel (verwijzingen naar) documentatie, tools en apps vindt u op deze pagina. Neem ook eens kijkje bij de veelgestelde vragen of ga naar ons Kennis- en serviceplatform (Zehnder@YourService). En uiteraard kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon. Aan de slag? Kom in de lucht! 

Zehnder@YourService

Voor echt álles wat u wilt weten over ventileren en verwarmen: van technische vragen, productinformatie, handleidingen en video's tot hulp bij storingen (ook op locatie). 

Naar Zehnder@YourService

Veelgestelde vragen

Onder ‘Aanschaf en levering’ kunt u de meest actuele prijslijsten downloaden van de Zehnder design-radiatoren en Zehnder ventilatieproducten. Andere prijsgerelateerde vragen kunt u  stellen via het online formulier: 

Formulier invullen 

Stel uw vraag over actuele levertijden via het online formulier:

Formulier invullen

Vragen over een lopende bestelling kunt u stellen door het online formulier in te vullen:

Formulier invullen

Ondanks onze inspanningen om de bestelling zo goed mogelijk te leveren, kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Constateert u een gebrek bij levering? Vul dan het online formulier in:

Formulier invullen 

Neem contact met ons op wanneer er iets niet klopt op je factuur. We kunnen dit het snelst voor u oplossen wanneer u het online formulier alvast invult:

Formulier invullen 

Wanneer de storingscode ‘SENSOR_ETA ERROR’ of ‘SENSOR_ODA ERROR’ op het display van de ComfoAir Q staat, betekent dit dat de sensor die retourlucht/buitenlucht meet, een storing geeft. Volg de stappen in deze instructie om de storing te verhelpen:

Naar instructie

De ComfoSense C heeft een ingebouwde RF-ontvanger die draadloos communiceert met een RFZ, RF-timer of hoofdbediening CO2. Volg de stappen in deze instructie om een RF-bediening aan te melden met ComfoSense C:

Naar instructie

Sinds september 2019 zijn er twee nieuwe CO2-sensoren op de markt: de Zehnder CO2-sensor 0-10V New Generation en de Zehnder CO2-sensor RF New Generation. Deze laatste maakt gebruik van draadloze communicatie met behulp van een ‘mesh netwerk’. Via de link hieronder leest u alles over het mesh netwerk. Bekijk hier hoe je de CO2-sensor New Generation aanmeldt bij ventilatie-unit ComfoAir E. Of download de installatie-handleiding van de Zehnder CO2-sensoren New Generation hieronder. 

Lees meer over het mesh netwerk of download de installatie-handleiding 

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het belangrijk dat de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden. Daarom heeft de ComfoAir Q vier vochtsensoren. Drie daarvan worden gebruikt voor de functie ‘Comfort Vocht’. Deze functie heeft drie opties:

- AAN: de functie 'Comfort Vocht' werkt altijd
- AUTO: de functie 'Comfort Vocht' werkt alleen wanneer de ComfoAir Q op de stand ‘automatisch’ staat
- UIT: de functie 'Comfort Vocht' staat uit

Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat is het dus belangrijk dat de functie 'Comfort Vocht' op ‘Aan’ of ‘Auto’ staat. Lees hier meer over de werking van de functie 'Comfort Vocht' bij de ComfoAir Q.

Lees hier meer over de werking van de functie 'Comfort Vocht' bij de ComfoAir Q.

De CVF is een direct gedreven centrifugaal ventilator, bedoeld voor binnenopstelling en aansluiting op ronde kanalen. De ventilator heeft vier instelmogelijkheden:

1. Contstant Airflow (CA)
2. Link to signal 0-10V (LS)
3. Constante drukregeling zonder sensor (CPf)
4. Constante drukregeling met een externe sensor (CPs)

Bekijk hier het stappenplan voor inbedrijfstelling per instelmogelijkheid

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.