Filters voor uw balansventilatie unit? Bij Zehnder zit u goed!

Zijn de filters van uw balansventilatie unit aan vervanging toe? Of staat er een nieuw project in de steigers waarvoor u nagelnieuwe warmteterugwinning filters moet bestellen? De prestaties van uw hele ventilatiesysteem (en dus het klimaat in uw woning of gebouwen) valt of staat met de kwaliteit van uw filters. Geen zorgen: welke balansventilatie filters u ook zoekt: u vindt ze gegarandeerd bij Zehnder!

Zuivere binnenlucht

Originele Zehnder WTW filters voorkomen dat fijnstof, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën in uw woning terechtkomen. Dit vermindert hinder van allergiën. Een betere luchtkwaliteit zorgt bovendien voor een beter concentratie- en prestatievermogen én een betere nachtrust.

Gezonde woning

Wilt u gezonder wonen? Zorg dan goed voor 'de longen' van uw huis: het ventilatiesysteem. Door de filters minimaal twee keer per jaar te vervangen, blijven de luchtkanalen schoon en blijft u genieten van een stil en comfortabel systeem.

Goed ventilatiesysteem

De filters zijn niet alleen goed voor u, maar ook voor de ventilatie-unit. Dankzij de filters blijft de warmtewisselaar schoon en kan de temperatuur optimaal worden overgedragen. Zo blijft de ventilatie-unit extra zuinig en wordt de levensduur verlengd.

Welke soorten filters zijn er?

Een filterset bestaat uit twee filters: één die de toevoerlucht filtert voor het de woning inkomt en één die de afvoerlucht filtert voor het door de ventilatie-unit gaat. Filters worden onderverdeeld aan de hand van de luchtfilternorm "ISO 16890". Deze norm geeft de mate aan waarmee het filter fijnstof uit de lucht filtert.

Een set met twee grovere 'Coarse (G4)' filters is voldoende om vuil uit de lucht te filteren en de wtw-unit te beschermen. Heb je gevoelige luchtwegen? Dan is een filterset aan te raden met één 'Coarse' filter voor de afvoerlucht en één 'ePM1 (F7)' filter voor de toevoerlucht. Deze laatste filtert fijnstof, bacteriën en zelf virusdeeltjes uit de lucht voor het jouw woning binnenkomt.

Meer informatie over filterklassen

Voor ieder systeem de juiste filters

Welke filters u nodig hebt, is afhankelijk van het type ventilatie-unit in uw woning. Bekijk het overzicht in onze webshop en bestel direct de bijbehorende filters.

Naar de webshop

ComfoAir Q450, comfoairq 450 TR, CA Q450 TR, CPP200, comfopipe 200, milieu, installer, box, basement, people, Flexalen, Belgium, BE

Zo makkelijk vervangt u filters

De filters in uw ventilatie-unit vervangen doet u eenvoudig zelf. In onderstaande video ziet u hoe gemakkelijk dit gaat.

Gefilterde lucht is gezonder.

Wilt u gezonder wonen? Een woning met gefilterde lucht bevat minder fijnstof en biedt een gezondere leefomgeving voor zowel uzelf, uw familie als de woning zelf. Als u last hebt van allergieën, verlost gefilterde lucht u van deze hinder. Een betere luchtkwaliteit zorgt bovendien voor een beter concentratie- en prestatievermogen én een betere nachtrust.

Veelgestelde vragen over onze Zehnder Original Filters

De levensduur van de originele Zehnder filters is tot dubbel zo lang als die van niet-originele filters. Dat heeft onder meer te maken met de lamellen: daarvan hebben ze er maar liefst 20 procent meer. Dit leidt tot een groter oppervlak en dus minder luchtweerstand. Het gevolg: de filter werkt een stuk efficiënter én langer dan z’n standaard en/of namaakvarianten.

Bovendien zorgden we voor extra versteviging aan de zij- en achterkant, waardoor de filters solide en stabiel blijven functioneren. Met name bij een stijging van de luchtvochtigheid, dreigen standaard- of namaakexemplaren op termijn door te hangen. Dat is uiteraard funest voor het filtervermogen. Door onze filters extra te verstevigen, garanderen we bij Zehnder een betrouwbare werking, ongeacht de weersomstandigheden!

Zehnder Original filters werken efficiënter en hebben een lagere luchtweerstand dan niet-originele luchtfilters. Hierdoor hoeft het toestel minder vermogen te leveren om dezelfde hoeveelheid lucht door de filters naar de woonruimte te voeren. De originele luchtfilters van Zehnder zorgen daardoor voor een nagenoeg geluidloos systeem. Dit betekent meer wooncomfort en toch de zekerheid van een efficiënte werking van het ventilatiesysteem.

Met originele luchtfilters van Zehnder werkt uw ventilatie-unit efficiënter. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen; die filteren het vuil en zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht. De filters worden bovendien perfect op maat van de ventilatie-units ontworpen. De extra zijdelingse kleppen zorgen ervoor dat de lucht de filter altijd passeert. Zo weet u meteen: álle lucht die via het ventilatiesysteem de woning binnenkomt, is volledig gefilterd.

De ISO-norm 16890 geeft aan hoe goed een filter werkt. In onderstaande video ziet u hoe dit werkt…

Een filterclassificatie geeft aan tot welke deeltjesgrootte een filter fijnstof tegenhoudt. De internationale ISO 16890-norm onderscheidt hierbij vier filterklassen. In de afbeelding hieronder ziet u de classificaties en de bijbehorende partikelgroottes.

De ISO 16890 richtlijn voor luchtfilters werd in 2016 gepubliceerd. Daarvoor werden filters geclassificeerd volgens de ‘EN779:2012’. De grovere 'Coarse' filters werden voorheen ook wel 'G4 filters' genoemd. Deze houden vuildeeltjes tegen die u nog met het blote oog kunt zien. De fijnere 'ePM1' filters heetten voorheen 'F7-filters'. Deze filters filteren zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht.

Wilt u uw binnenklimaat permanent gezond houden én tegelijk de kwaliteit van het ventilatiesysteem handhaven? Dan raden we aan om minimaal twee keer per jaar de filters in uw wtw-unit te vervangen. Pas nieuw gebouwd? Dan is er in het begin nog veel bouwstof in huis en zult u de filters sneller moeten vervangen. Intelligente ventilatie D-systemen (met behulp van sensoren die meten hoe schoon of vervuild de filters zijn) geven een melding op de display wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Een voorbeeld hiervan is de Zehnder ComfoAir Q .

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.