Onze oplossingen voor uw gezondheid voldoen volledig aan de nieuwe norm

Fijnstof, pollen, sporen of roetdeeltjes – dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een perfect afgestemde eenheid van ventilatie-unit, luchtfilters en optimale luchtverdeling gecreëerd, die in elke situatie aan de hoogste eisen voldoet. Dit betekent dat de binnenlucht in sommige gevallen zelfs schoner wordt dan de buitenlucht. Originele luchtfilters van Zehnder filteren de kleinste partikels uit de lucht – wat gemeten wordt door de ISO-norm 16890. Deze luchtfilternorm heeft betrekking op de toenemende vraag naar een gezond binnenklimaat en zorgt ervoor dat bij de classificatie van luchtfilters de effectiviteit met betrekking tot fijnstof wordt gemeten.

Bij originele filters van Zehnder verandert alleen de benaming. Ontdek meer in onze FAQ

Zuivere lucht: Wat verandert er voor u door de nieuwe luchtfilternorm ISO 16890?

Zuivere lucht is bevorderlijk voor uw gezondheid en uw welzijn, zorgt voor een gezondere slaap en verhoogt uw concentratie- en prestatievermogen.

Ontdek hoe u van de nieuwe luchtfilternorm ISO 16890 profiteert en wat er voor u verandert – één ding kunnen we u al meedelen: bij originele filters van Zehnder verandert alleen de benaming.

Neem een kijkje

Duurzaam, hygiënisch, energie-efficiënt: originele luchtfilters van Zehnder

We zorgen er altijd voor dat onze oplossingen aan de hoogste gezondheidsnormen voldoen. Daarom voldoen onze originele filters aan alle voorwaarden die door de nieuwe filternorm worden gesteld en garanderen ze een binnenklimaat dat op uw behoeften afgestemd is.

Geniet met originele Zehnder filters van een gezond binnenklimaat, waarbij de filter langer meegaat dan niet-Zehnder filters. Originele Zehnder filters zijn bovendien niet alleen veel stiller, maar ook energiezuiniger: Uw ventilatie-unit verbruikt minder stroom met originele filters – waardoor u geld bespaart.

Optimale woonhuisventilatie: Originele luchtfilters van Zehnder houden zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen

Langere levensduur

20% meer plooien en een hoge stabiliteit van onze producten zorgen voor een langere levenscyclus in vergelijking met niet-Zehnder filters.

Meer info

Stiller

Onze filters werken nagenoeg geluidloos. Niet-Zehnder filters maken drie keer zoveel geluid. Originele Zehnder filters geven u dus meer rust. 

Meer info

Efficiëntere werking

Met originele luchtfilters van Zehnder verbruikt uw ventilatie-unit minder stroom dan klassieke systemen.

Meer info

De nieuwe luchtfilternorm ISO 16890: Met Zehnder gegarandeerd zuivere lucht tot aan het kleinste stofdeeltje

Sinds januari 2017 is de luchtfilternorm ISO 16890 voor de evaluatie en classificatie van de filters een aanvulling op de bestaande norm EN 779 en is deze vanaf 1 juli 2018 volledig geldig. Onder de oude norm EN 779 werden de filtereigenschappen alleen gemeten voor stofdeelgrootte 0,4 µm. De nieuwe testnorm maakt een onderscheid tussen vier filterklassen en zorgt ervoor dat bij de meting rekening wordt gehouden met verschillende partikelgroottes. Concreet betekent dit: Voortaan wordt ook rekening gehouden met de kleinste stofdeeltjes in de lucht, zodat u beter kunt beslissen welk luchtfilter voor u de juiste is.

Al uw vragen hebben we gebundeld in onze FAQ. Ontdek meer over de testnorm ISO 16890

Veelgestelde vragen

Ventilatie voor een comfortabel binnenklimaat is bevorderlijk voor uw gezondheid, want een optimale toevoer van zuurstof en tochtvrije lucht stimuleert de slaap en het concentratie- en prestatievermogen. De toenemende belasting met fijnstof en de daaruit resulterende allergieën hebben ertoe geleid dat vele mensen anders gaan denken – een gezond binnenklimaat en schone lucht in de eigen woonruimte worden daardoor steeds belangrijker.

Bij Zehnder ontwikkelen we producten die een perfect afgestemde eenheid van ventilatie-unit, luchtfilters en optimale luchtverdeling vormen en die in elke situatie voldoen aan de hoogste eisen op het vlak van gezondheid, design en energie-efficiëntie.

Onder de oude norm EN 779 werden de filtereigenschappen alleen gemeten voor partikelgrootte 0,4 µm. De nieuwe testnorm maakt een onderscheid tussen vier filterklassen en zorgt ervoor dat bij de meting rekening wordt gehouden met verschillende partikelgroottes. Concreet betekent dit: Voortaan wordt ook rekening gehouden met de kleinste partikels in de lucht, zodat u beter kunt beslissen welk luchtfilter voor u de juiste is.

Met de nieuwe norm komt er echter een einde aan vertrouwde benamingen, zoals F7 of M5. Een directe omzetting van het oude naar het nieuwe systeem is niet mogelijk, omdat de nieuwe standaard afhankelijk is van het individuele concept en ontwerp van een filter.

Wanneer u reeds een ventilatie-unit heeft en een filtervervanging wilt uitvoeren, vindt u hulp in het volgende overzicht van de nieuwe filterklassen ePM10, ePM2,5 en ePM1.

  • M5: ISO ePM10 > 50 %
  • F7: ISO ePM1 > 50 % of ISO ePM2.5 > 65 %
  • F9: ISO ePM1 > 80 %
  • G3: ISO Coarse 50 %
  • G4: ISO Coarse 65 %

U kunt filters die nog volgens de oude norm EN 779 werden getest, verder gebruiken. Ze worden nu echter ingedeeld volgens de nieuwe norm ISO 16890.

De frequentie voor de filtervervanging verandert niet. Wij raden aan uw filters om de 6 maanden te vervangen. 

Voordat de nieuwe standaard van kracht werd, voldeden onze oplossingen reeds aan alle voorwaarden die de nieuwe norm oplegt – maar nu wordt het meetbaar. We bieden u op maat gemaakte en duurzame oplossingen voor een energie-efficiënt, comfortabel en vooral gezond binnenklimaat, die aan de hoogste gezondheidsnormen voldoen – zodat u thuis altijd met een gerust geweten kunt ademen.

De nieuwe filterclassificatie geeft de realiteit van onze buitenlucht nu veel duidelijker weer en ook de kleinste stofdeeltjes worden nu voor de classificatie gemeten. Een directe omzetting van het oude naar het nieuwe systeem is niet mogelijk, omdat de nieuwe standaard afhankelijk is van het individuele concept en ontwerp van een filter. Met de nieuwe norm komt een einde aan vertrouwde benamingen zoals F7 of M5. De nieuwe filterklassen zijn nu ePM10, ePM2,5 en ePM1.

Ontdek meer onder "Welke filters moet ik nu kopen?"

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.