Ventilatie

Voor een optimaal binnenklimaat gaat u voor een ventilatiesysteem van Zehnder. Onze ventilatie-oplossingen zorgen ervoor dat verse lucht continu wordt aangevoerd en gebruikte lucht uit de ruimten wordt afgevoerd. Op die manier is het binnenklimaat gezond en comfortabel én ook nog eens energie-efficiënt en klimaatvriendelijk. Zo hebt u altijd het beste klimaat voor ventilatie. En dat geeft lucht.

Less is more

Het nieuwe Zehnder ComfoAir Flex plafond ventilatiesysteem combineert een slim en compact design met topprestaties. Ideaal dus voor kleinere appartementen en woningen waar ruimte vaak een issue is. Verkrijgbaar in twee versies met een ventilatievermogen tot 250 m³/h en 350 m³/h.

Ontdek de Zehnder ComfoAir Flex

Welk ventilatiesysteem moet u kiezen?

Gaat u (ver)bouwen en weet u niet welk ventilatiesysteem u moet kiezen? Het is misschien iets waar u niet meteen aan denkt, maar het is wel een belangrijke keuze. We leggen u graag het verschil uit tussen mechanische ventilatie en balansventilatie, en in welk geval u best voor het één of het ander kiest.

Welk ventilatiesysteem kies ik?

Installed Comfo Clime, combined with Comfo Air Q, with drain and Comfo Pipe plus, basement room, laundry room, utility room,CA Q,

Time to switch met ClimateSwitch

Gezond koelen én verwarmen doet u met de ClimateSwitch oplossingen van Zehnder. Dankzij deze add-ons zorgt u er met één ventilatiesysteem voor dat u koelte terugwint in de zomer en warmte terugwint in de winter. Dat betekent aangenaam en comfortabel in alle seizoenen. Met ClimateSwitch maakt u de switch van warm naar koud automatisch en wordt ventileren écht een feestje.

Time to switch

ComfoAir PRO

Een woning of appartementsgebouw optimaal én voordelig ventileren? Deze budgetvriendelijke HRV-unit heeft alle kwaliteiten voor het installeren van een energie-efficiënt ventilatiesysteem dat gegarandeerd aan de strenge EPB-normen voldoet.

Ontdek de Zehnder ComfoAir PRO projectunit 

Goede ventilatie geeft lucht en draagt bij een gezond en comfortabel binnenklimaat. Lees hoe belangrijk zuivere lucht is voor uw gezondheid.

Gezonde binnenlucht bereikt u door goed te ventileren. Daarom biedt Zehnder oplossingen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat bij u thuis.

 

 

Verschillende soorten ventilatie

Iedere woning is anders. Welk ventilatiesysteem geschikt is, hangt af van veel factoren en daardoor worden er elke keer weer andere eisen aan een ventilatiesysteem gesteld.

Lees meer

house graphics, Comfo Air Q ST, CA Q ST, without cellar, no basement, OnFloor (flat oval pipe)

Het belang van goede ventilatie

Gezondheid en comfort zijn belangrijk als u aangenaam wilt wonen. Woningen worden steeds beter geïsoleerd en hoewel dat natuurlijk energie bespaart, vermindert ook de circulatie van de lucht in huis. Daarom is goede ventilatie essentieel.

Lees meer

Alles over filters (vervangen)

De originele Zehnder filters voorkomen dat fijnstof, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën in uw woning terechtkomen. Door de buitenlucht te filteren bij het binnenkomen in de ventilatie-unit, gaat deze langer mee. Kortom: goed voor u en voor uw ventilatiesysteem!

Lees meer

Veelgestelde vragen

Over ventilatie

Ventileren is het proces waarbij verse lucht van buiten naar binnen wordt aangevoerd en tegelijkertijd de gebruikte binnenlucht (met een hoger CO2-gehalte) naar buiten wordt afgevoerd. Goed ventileren draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat en door ventilatie zorgt u tevens voor minder hinderlijke en schadelijke stoffen in de woning.

Woningen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat er geen verse lucht van buiten naar binnen kan stromen. Andersom kan de gebruikte lucht van binnen de ruimte ook niet uit. Goede ventilatie zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en is erg belangrijk. Een goed geïsoleerde (nieuwbouw)woning wordt altijd voorzien van een ventilatiesysteem om te voorkomen dat hinderlijke en schadelijke stoffen en deeltjes in de woning blijven hangen. Hierdoor verkleint de kans op gezondheidsklachten en voelt u u energieker.

Kwaliteit van lucht is lastig met het blote oog te zien, maar er zijn zeker signalen die wijzen op slechte ventilatie. Een muffe geur bijvoorbeeld, maar ook langdurig aangedampte ruiten. Gezonde lucht heeft een relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% en een aangename temperatuur. Daarnaast moet de lucht in huis continu worden ververst door goede ventilatie, waardoor er geen schadelijke deeltjes blijven hangen en er voldoende zuurstof aanwezig is.

Om te beginnen met het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis, zou u vaker een raam open kunnen zetten. Wilt u echter continu verzekerd zijn van gezonde lucht in huis, investeer dan in een goed ventilatiesysteem. Het is de meest energiezuinige manier van ventileren, zeker als u dit met een ventilatiesysteem D doet. Een andere optie is ventilatiesysteem C.

Lees meer over ventilatiesysteem D

Lees meer over ventilatiesysteem C

Ongezonde binnenlucht kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en last van allergieën. Goede ventilatie zorgt voor  een gezonde en comfortabele binnenlucht. Dit heeft als effect dat u onder andere beter slaapt, u energieker voelt en productiever bent.

Door extra te ventileren tijdens het koken of douchen voorkomt u dat de lucht in huis te vochtig wordt. Vochtige lucht is het ideale klimaat voor huisstofmijt en schimmels en daarmee schadelijk voor uw woning én uw gezondheid.

We zijn veel in huis: we werken, studeren, koken en slapen er immers. Deze activiteiten zorgen voor te veel vocht en een te hoog CO2-gehalte in huis. Bovendien kan een te hoge luchtvochtigheid resulteren in schimmels in huis en kan een te hoog CO2-gehalte kan ertoe leiden dat u slecht slaapt en u minder energiek voelt. Kortom: goed ventileren is belangrijk om te gaan voor dat gezonde en comfortabele binnenklimaat.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Categorie
Category
Product
Sorteren
Zehnder_CSY_CK-300_TES_BE-nl
Technische specificatie Zehnder CK 300
Zehnder_CSY_Option-Box_TES_BE-nl
Technische specificaties Zehnder Option Box
230603211023-
230603211023-
230603232023-
230603232023-
230603221023-
230603221023-
230603221023D
230603221023D
230603232023D
230603232023D
230603211023D
230603211023D
230603231023-
230603231023-
230603231023D
230603231023D
Zehnder_CSY_ComfoPipe Compact BENL v022024
Zehnder_CSY_ComfoPipe Compact BENL v022024
Zehnder_CSY_ComfoRoof-MX-NL_TES_BE-nl
Zehnder_CSY_ComfoRoof-MX-NL_TES_BE-nl
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.