Welk ventilatiesysteem moet ik kiezen?

Of u nu gaat renoveren of nieuw bouwen, de keuze tussen mechanische ventilatie en balansventilatie is belangrijk. We leggen u de verschillen uit.

Wat zijn de verschillen?

In deze video vertelt Niels wat de verschillen zijn tussen mechanische ventilatie en balansventilatie. En waarom het belangrijk is hierover na te denken bij het (ver)bouwen of renoveren van uw woning.  

Wat zijn de voordelen van balansventilatie?

Balansventilatie heeft een aantal voordelen als u het vergelijkt met mechanische ventilatie. Bij balansventilatie zorgt het warmterecuperatiesysteem ervoor dat de warmte die al in uw huis is, opnieuw wordt gebruikt. Zo moet u minder stoken. En de verse buitenlucht wordt gefilterd voordat het uw woning binnenkomt, waardoor u altijd gezonde lucht in huis hebt. In tegenstelling tot mechanische ventilatie hebt u bij balansventilatie geen roosters in de ramen. U hebt dus ook geen last van kou of tocht in huis. 

Voordelen balansventilatie

Wat kost een ventilatiesysteem?

De kosten van een ventilatiesysteem zijn sterk afhankelijk van het type ventilatiesysteem dat u kiest. Daarbij is vervanging voordeliger dan een volledig nieuw systeem omdat er al onderdelen in de woning aanwezig zijn. Vaak geldt; hoe groter de investering, hoe meer u ook terugverdient op de stookkosten.  

Kosten per type ventilatiesysteem

Wat levert een ventilatiesysteem op?

Een ventilatiesysteem kunt u zien als de longen van de woning. Ze zuigen vervuilde lucht af, waardoor er verse buitenlucht uw woning binnenkomt. Door continu te ventileren, voorkomt u dus dat schadelijke stoffen of vervelende geurtjes in uw woning blijven hangen. Wilt u gezond wonen, dan is ventilatie nodig voor een gezond binnenklimaat. Met balansventilatie kunt u ook nog eens flink besparen op uw stookkosten. 

Voordelen van goede ventilatie

Hoe verleng ik de levensduur van mijn ventilatiesysteem?

Als u een ventilatiesysteem plaatst of vervangt, wilt u natuurlijk dat dit zo lang mogelijk mee gaat. Een goede installatie en een regelmatig onderhoud zorgen ervoor dat uw ventilatie optimaal functioneert en een langere levensduur heeft. Lees hieronder meer over het onderhoud, onze service en de eventuele vervanging van uw ventilatiesysteem.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.