comfort ventilation unit, ComfoAir 350, maintenance, plumber, people

Onderhoud van uw ventilatiesysteem

Hier vindt u alles wat u als bewoner moet weten over het onderhoud van uw ventilatiesysteem.

*Technisch onderhoud moet worden uitgevoerd door een erkend installateur. Het kleine onderhoud kunt u zelf doen.

Afhankelijk van de gekozen filtervuilmelding (zie handleiding) verschijnt er periodiek op de display, de melding “FiL” gevolgd door “tEr” of “Filter I” om u te herinneren aan het reinigen of vervangen van de filters. De LED-indicatie op uw 3-standenschakelaar gaat op dat moment rood oplichten.

De filters van een ComfoD vervangen.

Na afloop drukt u op ‘ok’ of op het ‘huisje’ icoon tot de filtermelding verdwijnt. De LED-indicatie op de 3-standen­schakelaar licht niet langer rood op.

De filters van een ComfoFond-L vervangen.

Na afloop drukt u op ‘ok’ of op het ‘huisje’ icoon tot de filtermelding verdwijnt. De LED-indicatie op de 3-standen­schakelaar licht niet langer rood op.

De filter van een extractierooster vervangen.

 

TIP: bij een nieuw huis is het goed om de filters de eerste paar maanden frequenter te vervangen, omdat de filters door het nog aanwezige bouwstof sneller vervuilen.

De ventielen van uw ventilatiesysteem dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Vuil en stof kunnen immers de doorgang van lucht belemmeren. U kunt zien dat u uw ventiel moet reinigen, wanneer er bij de opening vuil te zien is.

Indien u heeft geopteerd voor de ventielen STB en STH van Zehnder, gelieve onderstaande reinigingsprocedure te volgen. 

Neem het ventiel aan de buitenrand vast en trek het met een draaiende beweging in zijn geheel uit muur of plafond. Let bij het uittrekken van het STH ventiel erop dat er geen rubberring achterblijft. 

Noteer de instelling van het ventiel en de ruimte waarin het is opgesteld.

Reinig het ventiel met een sopje. Spoel goed na en droog het ventiel af. Plaats nadien het ventiel terug op dezelfde wijze, op dezelfde plaats waar u het ventiel hebt uitgehaald.

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.