New Colour System, Mystical Home, Coloured Valves, coloured valve, bathroom, bath, without towels

Radiatoren voor centrale verwarming

Voor elk verwarmingstype biedt Zehnder een ruim aanbod aan stijlvolle designradiatoren. Ontdek onze radiatoren voor centrale verwarming en lees meer over de verschillende soorten installaties, waaronder lage temperatuur verwarming (LTV).

  • Unieke designs
  • Breed assortiment
  • Hoge of lage temperatuur verwarming

Een gepaste designradiator voor je centrale verwarming

Bij centrale verwarming wordt er warm water verdeeld naar de radiatoren, die de warmte dan afgeven in de ruimte door middel van radiatie of convectie. Hierbij is er een onderscheid tussen traditionele (hoge temperatuur) en moderne (lage temperatuur) installaties.

Lage temperatuur verwarming

Bij nieuwbouw zijn huizen optimaal geïsoleerd, waardoor de warmtevraag beperkter is. Daardoor is het mogelijk om de woning te verwarmen met een warmtepomp of door middel van een warmtenet met lage temperatuur. Bij zo'n lage temperatuur installatie wordt het water 'slechts' opgewarmd tot tussen 35 en 55 graden Celsius. En zo bespaar je energie, want het water hoeft minder te worden opgewarmd dan bij een traditionele hoge temperatuur installatie.

Dit betekent wel dat je afgiftesysteem (bijvoorbeeld lage temperatuur radiatoren) groot genoeg moet zijn: het moet namelijk met lagere temperaturen de ruimtes aangenaam warm kunnen maken. In geval van nieuwbouw is het afgiftesysteem hier vaak goed op afgestemd, maar bij een renovatie houd je hier dus ook best rekening mee. Wil je bijvoorbeeld een warmtepomp installeren in een bestaand huis? Check dan zeker ook je afgiftesysteem. Kies radiatoren die voldoende warmte af kunnen geven in de ruimte en denk eventueel aan een elektrische radiator als aanvulling op je centrale verwarmingssysteem. 

Hoge temperatuur verwarming

Veel woningen maken nog steeds gebruik van tradiationele hoge temperatuur verwarming. Hierbij wordt het water in de verwarminginstallatie – door middel van bijvoorbeeld een CV-ketel op gas – verwarmd tot temperaturen tussen de 60 en 80 graden Celsius. Het verwarmde water wordt verdeeld naar de verschillende radiatoren, die de warmte afgeven aan de ruimte. Daarna wordt het afgekoelde water opnieuw opgewarmd door de CV-ketel.

Oudere en matig geïsoleerde woningen verliezen snel warmte. Daar is de warmtevraag dus hoger en zijn er bijgevolg hogere temperaturen nodig om een aangename warmte te creëren in huis. Bovendien zijn er ruimtes in huis (denk aan de badkamer) waarin je vaak extra warmte wenst. Daar heeft de radiator baat bij een hogere aanvoertemperatuur, zodat het er snel comfortabel warm is.

Designradiatoren voor centrale verwarming

2180, 453, CPV, bathroom, valve unit XE angle-angle version chrome, thermostat SH chrome, towel rail, towel bar, towel, wall mounting
Charleston Bar - Centrale verwarming
Charleston_mit 0006
Charleston - Centrale verwarming
Fina Lean Bar, livingroom, living
Fina Lean Bar CV

Kranen in kleur van radiator, flexibele en eenvoudige installatie.

bathroom, cut-out
Forma Spa - Centrale verwarming
1800, bathroom, urban, towel rail, towel bar, towel
Metropolitan Bar - Centrale verwarming
valve unit XE angle-angle version, thermostat chrome, wall mounting, MEH, living room, 453
Metropolitan - Centrale verwarming
valve unit angle-angle version, thermostat SH chrome, wall mounting, MET, cut-out, bathroom, tub, Version Spa, traffic white, RAL 9016, comfort valve series XE, wall mounting, Recess
Metropolitan Spa - Centrale verwarming
cut-out, bathroom, towel
Nobis - Centrale verwarming
VRX, living room, sleeping room, bedroom, window, retouch
Zehnder Nova Neo - Centrale verwarming
Valve unit XE angle-angle version chrome, thermostat SH chrome, bathroom, wall mounting, QA
Quaro - Centrale verwarming
V, 243, valve unit XE angled version chrome, wall mounting, thermostat SH, chrome, living room
Radiapanel - Centrale verwarming
Bathroom, mirror, plants, shower, landscape format
Ribbon - Centrale verwarming

Kranen in dezelfde kleur als de radiator en een flexibele installatie en montage.

Roda - Centrale verwarming
Roda Spa - Centrale verwarming
pivoted body, built-in heating fan, cut-out, bathroom, control device IRS, booster, cut-out, laterally open pipe arrangement, left version
Roda Twist Spa Air - Centrale verwarming
1500, living space, bathroom, wall mounting
Subway - Centrale verwarming
bathroom, cut-out, 1800
Toga - Centrale verwarming
1800, bathroom, living space, cut-out, wall mounting
Universal - Centrale verwarming
1890x600, bathroom, towel rail, towel bar, tube
Vitalo Bar - Centrale verwarming
1800x690, cut-out, bathroom, chair
Vitalo Spa - Centrale verwarming
bathroom, YAC, ComfoFresh, grille, tub, InFloor, extract air, shower
Yucca Asym - Centrale verwarming
Zeno - Centrale verwarming
Zeta, PQ6, 080, 050, trafficwhite, front
Zeta - Centrale verwarming

Flexibele en eenvoudige installatie.

Veelgestelde vragen

Over centrale verwarming

Bij lage temperatuur verwarming wordt het water opgewarmd tot 35-55 graden Celsius, in tegenstelling tot 60-80 graden bij een hoge temperatuur installatie. Zo bespaar je energie, want het het water hoeft minder te worden opgewarmd dan bij een traditionele hoge temperatuur installatie. Bij een lage temperatuur installatie zijn er wel radiatoren nodig die ondanks de lagere temperatuur wél genoeg warmte af kunnen geven in de ruimte. Zehnder biedt lage temperatuur radiatoren in allerlei designs en kleuren, die je woning gegarandeerd comfortabel warm maken.

Bij traditionele (hoge temperatuur) installaties wordt het CV-water opgewarmd tot tussen 60 en 80 graden Celsius. Bij nieuwere woningen wordt er echter vaak gebruik gemaakt van een lage temperatuur installatie, waarbij het water slechts opgewarmd wordt tot tussen 35 en 55 graden. Doordat het water minder moet worden opgewarmd, verbruikt een lage temperatuur systeem minder energie. En heb je dus ook een lagere energierekening.

Lage temperatuur radiatoren zijn beschikbaar in verscheidene modellen en kleuren. Belangrijk is dat de radiatoren voldoende warmte af kunnen geven in de ruimte. De Zehnder Nova Neo, Charleston en Fina Lean Bar zijn enkele voorbeelden van stijlvolle lage temperatuur radiatoren, die ongetwijfeld voor een aangename warmte zorgen in elke ruimte. Je kan eventueel ook een elektrische radiator overwegen als aanvulling op je centrale verwarmingssysteem voor de ruimtes waar je het op korte tijd comfortabel warm wilt krijgen, zoals de badkamer. 

Ja, je kan een radiator aansluiten op een warmtepomp. De warmtepomp verwarmt dan het CV-water dat door de radiator stroomt. De ideale radiatoren hiervoor zijn lage temperatuur radiatoren.

Een lage temperatuur radiator in combinatie met een warmtepomp is een duurzame keuze. Lage temperatuur radiatoren halen een beter rendement, waardoor je bespaart op je energiekosten. Een radiator die op hoge temperaturen werkt, is minder energie-efficiënt en wordt in het geval van een warmtepomp dus niet aangeraden.

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.