bedroom, sleep, sleeping

Luchtventielen en designroosters van Zehnder: elegante kwaliteit!

Injecteer uw huis met schone lucht én stijl dankzij de luchtventielen en designroosters van Zehnder. Uniek design voor optimaal wooncomfort.

Overzicht ventilatie ventielen

Toevoerventielen

Afvoerventielen

Overzicht designroosters

Ventilatieventielen

Ventilatieventielen worden ook wel luchtventielen genoemd. Ze zijn een essentieel onderdeel van een ventilatiesysteem. Ze zorgen namelijk voor de toe- en afvoer van lucht in uw woning. Luchtventielen zijn ronde afzuig- en/of toevoerpunten die zijn aangesloten op ventilatiekanalen in het plafond of de muur. U vindt ventielen onder andere in de keuken, wc en badkamer en ook steeds vaker in slaap- en woonkamers. In deze ruimtes wordt vervuilde lucht afgezogen en, bij een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, verse lucht ingeblazen.

Design luchtventielen

Design luchtventielen zijn ventilatieventielen met een ontwerp waarbij extra aandacht is besteed aan vorm en functionaliteit. Kiezen voor design luchtventielen in plaats van gewone, betekent een flinke upgrade van het ventilatiesysteem in uw woning. Het zorgt voor extra wooncomfort in de vorm van minder geluid, minder vuilafzetting op het plafond en het voorkomen van tocht. Daarnaast is een design luchtventiel handiger om mee te werken voor de installateur. De instelstanden zijn te vergrendelen waardoor het plaatsen en inregelen van de ventielen eenvoudiger gaat. Bijkomend voordeel is dat u ze na het reinigen nooit in een verkeerde stand terug plaatst.

Design luchtventiel tegen tocht en vuil

Een design luchtventiel ziet er mooi uit. Daarnaast is er nog een ander groot voordeel: een design luchtventiel voorkomt tocht en vuil, zoals zwarte randen op het plafond. Dit komt door het slimme ontwerp. De vorm van het ventiel maakt dat de luchtstroom zo lang mogelijk het plafond of de muur volgt. Dit wordt het “Coanda-effect” genoemd. Dit effect zorgt ervoor dat de verse lucht gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er, in vergelijking met ‘gewone luchtventielen’, nauwelijks stof en ander vuil op of rond het ventiel blijft plakken.

Veelgestelde vragen

Over toe- en afvoerventielen

Een afvoerventiel zorgt voor de afzuiging van gebruikte, vervuilde lucht uit een ruimte. De lucht wordt bijvoorbeeld uit de wc, badkamer of keuken via het luchtventiel het ventilatiekanaal ingezogen. Vervolgens wordt het naar buiten geblazen.

Wanneer je een balansventilatiesysteem hebt, wordt er evenveel verse lucht uw woning ingeblazen als dat er vervuilde lucht afgevoerd wordt. De verse lucht wordt via de ventilatiekanalen gelijkmatig door uw woning verdeeld met behulp van toevoerventielen.

Tijdbesparende montage: design luchtventielen hebben vaste instelstanden. Hiermee stelt een installateur voorafgaand aan de montage eenvoudig de toe- en afvoerventielen in. Vooral bij gelijke installaties, bijvoorbeeld in identieke appartementen, zorgt dit voor en snelle inregeling van het ventilatiesysteem.

Zorgeloosheid: De installateur kan er zeker van zijn dat de ingestelde ventielen op de juiste stand blijven staan. De vergrendeling voorkomt dat de instellingen per ongeluk worden gewijzigd, bijvoorbeeld bij schoonmaken van de ventielen. Hiermee kan worden gegarandeerd dat de juiste hoeveelheid lucht aan een ruimte wordt toegevoerd of wordt afgezogen.

Klanttevredenheid: Design luchtventielen zijn van hoogwaardige materialen gemaakt. Zowel de af- als toevoerventielen zijn uv-bestendig, kleurvast, krasbestendig en eenvoudig schoon te maken. Kortom, ze blijven mooi. Daarnaast zorgen de ze voor extra wooncomfort. Dit zal een hoge klanttevredenheid opleveren.

Uniek design: De ventielen zijn perfect te integreren in elk interieur. Het is een tijdloos, slank en subtiel design dat, ongeacht op welke stand deze ingesteld is, altijd een gelijke hoogte heeft van 30mm.

Hoog comfort: Zoals hierboven omschreven, voorkomt het ontwerp van een design luchtventiel tocht. Daarnaast wordt vuil op en rond het ventiel voorkomen én geniet je als bewoner van een extreem laag geluidsniveau.

Perfecte combinatie: De toe- en afvoerventielen zijn qua design perfect op elkaar afgestemd. Dit maakt design luchtventielen erg geschikt voor bijvoorbeeld woonkamers met open keukens.

De mechanische ventilatiebox kan met een twee- of driestandenschakelaar worden bediend. Op deze manier hebt u zelf invloed op hoeveel er geventileerd wordt. Doordat de lucht wordt afgezogen, wordt er vanzelf buitenlucht aangezogen door de ventilatieroosters.

Als het mechanische ventilatiesysteem voorzien is van vocht- en/of CO2-sensoren gaat de bediening automatisch.

Ja, een ventilatiesysteem inregelen wordt eenvoudiger wanneer designventielen worden toegepast. Dit komt door de vooraf in te stellen standen en de vergrendelmogelijkheid. De ventielen kunnen voor montage aan de muur of in het plafond worden ingesteld en vergrendeld. Vooral bij het inregelen van ventilatie in identieke woningen, zorgt dit voor gemak en tijdsbesparing. Daarnaast voorkomt de vergrendeling dat de instelling van een toe- of afvoerventiel per ongeluk wordt veranderd. Zo staat het ventiel gegarandeerd op de goede stand.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.