Zehnder ComfoFond-L Q

Maak slim gebruik van energie uit de grond met de aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q. Voor maximaal rendement, met hoog comfort.

ComfoFond-L Q: duurzaam energie besparen

Wilt u maximaal rendement uit uw ventilatiesysteem? Voeg dan de aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Q toe aan de wtw-unit. De aardwarmtewisselaar warmt de binnenkomende lucht namelijk alvast op óf koelt het af. Daarvoor gebruikt ComfoFond-L Q hernieuwbare energie uit de grond. Zo maak je slim gebruik van bestaande energie.

Hoog rendement, hoog comfort

Wilt u op een duurzame manier het klimaat van een woning  beïnvloeden? Dan zit u helemaal goed met de ComfoFond-L Q. U gebruikt deze als  toevoeging op het ComfoAir Q wtw-systeem. Energie besparen wordt zo een stuk makkelijker, door het gebruik van hernieuwbare energie uit de grond. Dat ervaart u in het comfort in uw woning... én in de energiefactuur!

Uit de grond

Gebruik hernieuwbare energie

De Zehnder ComfoFond-L Q aardwarmtewisselaar gebruikt efficiënt wat er al is. Hij maakt namelijk gebruik van hernieuwbare energie: energie die hij haalt uit een onuitputtelijke energiebron: de grond. Met die energie verwarmt of koelt hij de verse binnenkomende lucht alvast vóór. Dit gaat via een leidingsysteem in de grond.  

Denk duurzaam

ComfoFond-L Q bespaart energie

Minder stoken, minder actief koelen: We willen het allemaal. Voor de aarde én voor onze energiefactuur. Met ComfoFond-L Q komt verse lucht al voorgekoeld of -verwarmd uw huis binnen. Tel daar de koude- en warmteterugwinning van de wtw-unit bij op... Dan is er nog maar weinig energie nodig voor de perfecte temperatuur. Comfortabel én voordelig! 

ComfoFond-L Q X ClimateSwitch

ComfoFond-L Q hoort bij ClimateSwitch: Zehnders serie met slimme producten die er zélf voor zorgen dat je gezond en comfortabel woont, in elk seizoen.

Ontdek ClimateSwitch

ComfoFond-L Q voor koelte

Dat een aardwarmtewisselaar de lucht voorverwarmt met warmte uit de grond, weten veel mensen wel. Maar de ComfoFond-L Q is toch een tikkie bijzonder. Want om een aangenaam binnenklimaat te creëren, gebruikt hij niet alleen warmte uit de grond... maar dus ook koelte! Zo wordt het een stuk makkelijker om op een hete zomerdag, de hitte te lijf te gaan. 

Installeergemak ComfoFond-L Q

Nadat het ondergrondse leidingsysteem is aangelegd, is de ComfoFond-L Q eenvoudig te installeren. U combineert hem met de warmteterugwin-unit ComfoAir Q; ze halen het beste in elkaar naar boven. De aardwarmtewisselaar kan direct naast de ventilatie-unit worden geïnstalleerd. Dat bespaart ook nog eens ruimte. De montage is snel en eenvoudig. 

Meer weten over ComfoFond-L Q?
Bespreek uw situatie, wensen en mogelijkheden met ons.
Bent u een professional?
Er is altijd een groothandel in de buurt.
ComfoFond-L Q bij jou thuis?
Bespreek uw wensen met een installateur dichtbij.
Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.