Maak de Switch... met de juiste mix!

Ook benieuwd naar ClimateSwitch? Mix en match de oplossingen die passen bij uw systeem en wensen. Ontdek de mogelijkheden in dit handige overzicht.

ClimateSwitch add-on Standaard in de wtw-unit? Optioneel voor: Geschikt voor bestaande bouw? Geschikt voor nieuwbouw?
Bypass ComfoAir Q, ComfoAir E, WHR918, WHR920, WHR930, WHR950/960 (na 2006) WHR90/91/950 (voor 2006, zie typeplaat met B in de afkorting) Ja. Volg de installatie-handleiding van de unit voor het beste resultaat. Ja. Volg de installatie-handleiding van de unit voor het beste resultaat.
Koudeterugwinning Al onze WTW-units   Ja. Volg de installatie-handleiding van de unit voor het beste resultaat. Ja. Volg de installatie-handleiding van de unit voor het beste resultaat.
Enthalpie ComfoAir Q, WHR918, WHR920, WHR930, WHR950/960 (na 2006)   Ja. Afhankelijk of de unit al een warmtewisselaar heeft, kan deze worden gewisseld voor een enthalpiewisselaar. Ja. Bij aanschaf van de WTW-unit kun je direct kiezen voor een enthalpiewisselaar.
ThermalShield Nee, het is een add-on Alle WTW-units die naast lucht verversen ook lucht temperen, zoals verwarmen en koelen met lucht. Ja / nee. Afhankelijk van het type renovatie en of er al een luchtverdeelsysteem aanwezig is. Ja, gemakkelijk doordat het voorgeïsoleerde leidingen zijn.
ComfoFond-L-Q Nee, het is aanvullend ComfoAir Q serie (350/450/600) ComfoFond-L-Q is een aanvullend systeem dat je (optioneel) naast deze units plaatst. Ja. Mogelijk is er wel een aanpassing aan het systeem nodig. Houd daarnaast ook rekening met: • Installeren van aardwarmtewisselaar. • Installeren van ComfoFond-L-Q volgens handleiding. • Isoleren van toevoerkanalen tot aan het beton. Ja. Volg de installatie-handleiding van de unit voor het beste resultaat.
ComfoClime 24 Nee, het is aanvullend ComfoAir Q350 en Q450 ComfoClime plaats je (optioneel) bovenop deze units. Ja. Stel de ComfoClime in op 'Bestaande woning zonder voorgeïsoleerde kanalen'. Ja. Minimaal toevoerkanalen dampdicht isoleren.
ComfoClime 36 Nee, het is aanvullend ComfoAir Q450 en Q600 ComfoClime plaats je (optioneel) bovenop deze units. Ja. Stel de ComfoClime in op 'Bestaande woning zonder voorgeïsoleerde kanalen'. Ja. Minimaal toevoerkanalen dampdicht isoleren.
ComfoPost Nee, het is aanvullend ComfoAir Q en E serie ComfoPost plaatst u (optioneel) naast deze units. Ja. Mogelijk is er wel een aanpassing aan het systeem nodig. Houd daarnaast ook rekening met: • Warmtepomp met koelmogelijkheid nodig. • 3 weg-klep om water naar de ComfoPost en vloerverwarming te sturen. • Inventeercontact om de 3 weg-klep aan te sturen naar de ComfoPost. • Toevoerkanalen isoleren tot aan beton. Ja. Installatie volgens handleiding.
Meer weten over ClimateSwitch?
Onze experts raken er niet over uitgepraat.
Bent u een professional?
We vertellen u graag meer!
ClimateSwitch bij u thuis?
Lees en bekijk hier meer.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.