Koudeterugwinning met ventilatie

Zehnder ventilatie-units zijn absolute winnaars. Ze recupereren immers niet alleen ‘s winters de warmte... maar ‘s zomers ook de koelte! Win-win dus, het hele jaar door. Energiebewust én gezond bovendien. Méér comfort of extra koelte? Breid makkelijk uit met meer ClimateSwitch-oplossingen.

  • Koeler met ventilatie 
  • Comfortabel in elk seizoen
  • Bespaar op energie

Goede gezondheid, maximaal wooncomfort

Altijd verse lucht, ecologisch geregeld. Dat is wat de Zehnder ventilatie-units ComfoAir E en ComfoAir Q voor mensen doen. ‘s Winters zorgt de wisselaar in het D-systeem voor warmteterugwinning. De warme, uitgaande lucht stroomt door luchtkanaaltjes langs de koude, binnenkomende lucht. Zo warmt de nieuwe verse lucht alvast op en gaat er geen kostbare energie verloren. In de zomer is dat andersom en blijft het huis koeler. Zo maakt u optimaal gebruik van warmte- en koudeterugwinning met ventilatie!

Wat is koudeterugwinning met ventilatie?

De woning koelen is meer dan ooit een hot topic. Door koudeterugwinning via ventilatie doet u dat energiebewust. De binnenkomende lucht wordt afgekoeld met uitgaande lucht. Dat zorgt voor een hoog thermisch rendement. Voegt u nog een actief koelsysteem toe? Dan bespaart u nog méér: de warmtepomp hoeft minder hard te werken. Bovendien is koelen zonder airco nog gezonder ook.

Slimme bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q hebben een intelligente bypass. Dat betekent dat ze zelf detecteren wanneer het zomer is. Is de buitentemperatuur ’s zomers lager dan binnen? Dan gaat de bypass open. De afvoerlucht gaat dan juist even níet door de warmtewisselaar. Zo blijft de binnenkomende koudere buitenlucht, lekker koel.
Efficiëntie ten top!

Ontdek alles over de slimme bypass

Comfort op maat

De ene woning is de andere niet. Daarom biedt Zehnder een oplossing op maat voor iedere situatie. De handige ingebruikname-assistent op de display helpt u efficiënt door de instellingen heen. Zo stelt u het ventilatiesysteem soepel en eenvoudig af op de woning. Dat bespaart kostbare tijd. In één keer hebt u alles goed geregeld.

Gemak dient de installateur

Dankzij de Zehnder’s plug & play-montage gebeurt het installeren van de ComfoAir Q en ComfoAir E makkelijk en veilig. Zo zijn de aansluitingen van de ComfoAir Q rechts en links uitwisselbaar. De wtw-units zijn door de slimme opbouw eenvoudig in onderhoud. Montage-afspraak inplannen? Dat gaat erg vlotjes. Oók wanneer de situatie verandert.

ComfoAir Q450, comfoairq 450 TR, CA Q450 TR, CPP200, comfopipe 200, milieu, installer, box, basement, people, Flexalen, Belgium, BE

Waarom een ventilatie-unit van Zehnder?

De Zehnder ComfoAir E en Q wtw-units zorgen voor een comfortabel binnenklimaat in iedere ruimte en in elk seizoen.

Dankzij de warmte- en koudeterugwinning via ventilatie is er constant verse lucht in huis, altijd perfect op temperatuur.

En bovendien: vrijwel geruisloos.

Makkelijk te bedienen

Comfortabel binnenklimaat in elk seizoen

Constante service van Zehnder

Zehnder ventilatiesystemen x ClimateSwitch

Benieuwd naar de slimme oplossingen met ClimateSwitch?

Ontdek welke er past bij uw systeem én situatie

Bekijk het overzicht

of

Bekijk onze andere oplossingen

Meer weten over ClimateSwitch?
Neem contact op met onze ClimateSwitch-experts
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.