Storage room, storeroom, shelves

Zehnder ComfoVar Aero

  • Meer m² gebruiksoppervlakte per appartement
  • Flexibele installatiemogelijkheden
  • Geschikt voor vraaggestuurde ventilatie
  • Met ingebouwde webserver voor eenvoudige draadloze in bedrijfstelling

Zehnder ComfoVar – uniek regelsysteem voor gestapelde woningbouw met een centrale luchtbehandelingskast

Geschikt voor het ventileren van appartementen tot 360 m³/h en schaalbaar tot 100 woonunits

Maximale woonoppervlakte

De vraag naar duurzame oplossingen en technieken in woningen groeit. Tegelijkertijd wordt woonoppervlakte steeds kostbaarder. 

Door de huidige woningnood worden er steeds meer kleine appartementen gebouwd. De ultra-compacte ComfoVar Aero werd speciaal voor deze kleine woningen ontwikkeld. Dit systeem laat toe om een maximale woonoppervlakte per woning te garanderen .

Iedere m² telt

Het ComfoVar Aero-systeem maakt het mogelijk met één centrale luchtbehandelingskast een volledig appartementencomplex te ventileren zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. In de appartementen monitoren CO2 sensoren de binnenluchtkwaliteit. Is deze onvoldoende? Dan zorgen de druppelvormige luchtverdelers van de ComfoVar Aero automatisch voor exact de juiste hoeveelheid ventilatie. High-tech technologie, ultracompact vormgegeven.

Flexibele montage

De luchtregelaars van de ComfoVar Aero zijn los van elkaar, flexibel te installeren aan het plafond of aan de wand. Hierdoor nemen ze veel minder ruimte in dan een balansventilatie-unit. Ideaal voor appartementen waarin iedere vierkante meter telt!

 

 

Weinig onderhoud

De luchtverdelers van de ComfoVar Aero zijn onderhoudsvrij; een steekproefsgewijze inspectie volstaat. Filtervervanging en service aan de luchtbehandelingskast gebeuren buiten de woningen. Met de Connect RF variant van de ComfoVar Aero is alle informatie van alle appartementen centraal uit te lezen en te wijzigen in een gebouwbeheersysteem (fase 2). Minder afspraken plannen én minder onderhoud uitvoeren dus!

Een product waarop je kunt rekenen

De Zehnder ComfoVar Aero is een product van bewezen top kwaliteit. De nauwkeurige, geautomatiseerde debietmeting in de woning en de druppelvormige luchtverdelers zorgen voor de perfecte hoeveelheid luchtverversing, zelfs bij kleine luchthoeveelheden. Deze nauwkeurigheid en de kwalitatief hoogwaardige materialen, maken van de ComfoVar Aero een systeem waarop je echt kunt vertrouwen

ComfoVar Aero, new Zehnder Logo, corridor,

5 redenen om voor Luna designventielen te kiezen

Maak je ventilatiesysteem af met ComfoValve Luna designventielen. Deze zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor meer wooncomfort

ComfoValve E, ComfoValve Luna S, living, woman, Luna E, Luna S, exhaust air valve, supply air valve, design valve
Vind een installateur bij u in de buurt
Ga naar de installateur vlakbij en bespreek samen wat er mogelijk is voor uw wensen.

Veelgestelde vragen

Over ComfoVar Aero

Ja, er is altijd een Control Unit nodig. De Control Unit verwerkt alle gegevens van de sensoren en bedieningen en zorgt ervoor dat de luchtvolumeregelaar de juiste luchthoeveelheid ventileert.

Een pakket bevat twee luchtvolumeregelaars en een Control Unit. Bij de twee luchtvolumeregelaars is er één voor de toevoerlucht en één voor de afvoerlucht. Een gezoneerd systeem met drie luchtvolumeregelaars is nog in ontwikkeling, hierbij wordt er één luchtvolumeregelaar gebruikt voor de toevoer van de woonzone, één voor de toevoer van de slaapzone en één voor de afvoer.

Neem contact op met Zehnder om te horen wanneer deze beschikbaar komt.

De Control Unit Basic zorgt ervoor dat de luchtvolumeregelaars in een appartement de juiste luchthoeveelheid ventileren. Met de Control Unit Connect RF worden alle control units in het appartementsgebouw met elkaar verbonden. Dit laat toe om alle Control Units Connect RF vanaf één plek uit te lezen en/of de instellingen te wijzigen. Hiervoor hoeft het individuele appartement niet betreden te worden.

De standaard kanaalaansluiting van de ComfoVar Aero is 160 mm. Het is mogelijk een reductie 160/125 mm te bestellen.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.