Mijn motto is ‘Carpe Diem’

Bilele Bdira, Machinebediener
bij Zehnder sinds 2017

In 2017 kwam ik bij Zehnder in dienst via een uitzendbureau. Eén jaar later vroeg mijn manager mij of ik een leercontract wilde afsluiten. Leercontract? Destijds had ik geen idee wat dat woord betekende, maar ik zei toch ja. Ik dacht: “het moet toch goed zijn dat ze in mij geloven. Toen ik thuis kwam, legde mijn vriendin mij uit dat het krijgen van een leercontract inderdaad een goed teken was. 

Ik heb zeer genoten van mijn leertijd als machinebediener. Ik werkte hard en werd al snel machinebediener op de verpakkingsafdeling. Ik volgde meer trainingen en nu ben ik verantwoordelijk voor de hele verpakkingslijn en geef leiding aan een klein team. Ik ga graag naar het werk, hou van de uitdagingen en mijn manager geeft mij veel verantwoordelijkheid. Wat ik het mooiste vind? Wanneer alles weer soepel draait na een storing. Soms is het zeer moeilijk om de oorzaak op te sporen en te corrigeren, maar ik concentreer me dan op het probleem en denk aan mogelijke oplossingen, zelfs als ik thuis ben. En ik ben echt blij wanneer we het probleem uiteindelijk hebben opgelost. 

Elke tatoeage die ik heb, vertelt mijn verhaal. De tatoeage Carpe Diem op mijn arm is een herinnering aan de dag dat mijn manager mij een leercontract aanbood. Ik greep die kans en kan nu mijn droom waarmaken van een carrière bij Zehnder.

Bilele Bdira, machinebediener

De naam Zehnder staat voor wereldwijd toonaangevende oplossingen voor het binnenklimaat. We zijn ervan overtuigd dat wat we doen leidt tot meer comfort en een betere kwaliteit van leven voor iedereen. Op het werk en thuis. 

We weten dat onze uitstekende resultaten gebaseerd zijn op de toewijding, het enthousiasme en de passie van ons hele team. We creëren een motiverende en zinvolle werkomgeving die wordt gekenmerkt door wederzijds respect, waardering en transparantie.

Als team werken we het best samen.

Van contractarbeider tot machinebediener – bij Zehnder kan iedereen zijn of haar kansen grijpen.

Voor ons werk is handarbeid nog steeds vereist; daarom krijgen onze werknemers de beste training.

Vijf vragen aan Bilele

Hoe passen jij en Zehnder bij elkaar? Wat uit je persoonlijke leven pas je toe in je werk?

“Teamgeest! Ik ben een teamspeler en ik heb die instelling ook tijdens mijn werk. In Italië was ik een goede voetballer en ik beschouw mijn team bij Zehnder als een voetbalteam. Ik ben de aanvoerder en ik zorg voor mijn teamgenoten. We werken met elkaar, niet tegen elkaar. Ik zeg nooit “doe dit of dat”. In plaats daarvan zeg ik: ‘we zouden dit of dat moeten doen om dit of dat doel te bereiken”. Als ik zie dat een ander team veel werk heeft, helpen we hen. En zij doen dat ook voor ons.”

Je was eerst een tijdelijk medewerker en werkt nu als een machinebediener. Wat heb je geleerd bij Zehnder dat je echt heeft geholpen?

“Zehnder heeft me geleerd om zelfstandig te zijn. Toen ik nog een leerling was, leerde ik hoe ik mijzelf beter kan helpen. Wanneer de auto rammelt, kan ik horen wat het probleem is en de meeste reparaties zelf uitvoeren. Onlangs heb ik zelfs mijn wasmachine gedemonteerd en nu werkte die weer prima.

Iedereen die bij Zehnder werkt, levert zijn of haar eigen bijdrage. Wat heeft jouw team geleerd van jou?

“Ik ben iemand die lacht en tevreden is. Ik laat problemen thuis en probeer altijd respect te tonen en in een goede stemming te zijn. Respect is zeer belangrijk voor mij. Mijn bijdrage is positief en optimistisch te zijn. Ik laat mijn team zien dat problemen kunnen worden beschouwd als uitdagingen en niet als vervelende obstakels.”

Een blik in de toekomst ... wat wil je graag worden bij Zehnder?

“Ik werd onlangs de leidinggevende machinebediener. Ik wil mijn carrière verder ontwikkelen; mijn doel is niet stil te staan. Waarom niet fabrieksmanager over tien jaar?” 

Waarvoor staat Zehnder volgens jou? Waarom is Zehnder zo speciaal voor jou? Kun je dat beschrijven?

“Familie – ik zie mijn collega’s vaker dan mijn vrouw. We delen alledaagse dingen, geven om elkaar, solidariteit en belangstelling voor mij als persoon. Zehnder bekommert zich om
mij; het is een soort broederschap.”

Inzichten in ons bedrijf

Waarom zijn onze werknemers zo tevreden over hun werk, wat is hun motivatie en wat zijn hun toekomstwensen?
Hier vind je meer informatie over mensen bij Zehnder

Lees verder

Word lid van ons team
Carrièremogelijkheden
Ontdek jouw mogelijkheden.
Vind jouw job
Solliciteer nu!
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om interventie

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.